Nozares
Būvniecība
Jēkabpils novadā ar būvniecības pārzināšanu saistītas funkcijas deleģētas Krustpils novada būvvaldei!
Iet uz mājaslapu.
-
Raksti
Arhīvs
Otrdien, 31. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards izdevis grozījumus 2020. gada 20. marta rīkojumā Nr. 39 “Par pārtikas aprites papildu regulējumu ārkārtējās situācijas laikā”, papildinot to ar jaunām prasībām sabiedriskās ēdināšanas un mazumtirdzniecības uzņēmumiem.
1) Turpmāk sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā ir jāievēro šādas papildu higiēnas prasības:
– jānodrošina apmeklētājiem iespēju rokas nomazgāt ar siltu ūdeni un mazgāšanas līdzekli vai tās dezinficēt pirms ēdienreizes, kā arī ieejot sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā un izejot no tā;
– nodrošināt galdiņa dezinfekciju pēc katra apmeklētāja ēdienreizes;
– iespēju robežās kases zonā izvietot norobežotas caurspīdīgas aizsargbarjeras – sienas.
2) Turpmāk mazumtirdzniecības uzņēmumā nodrošināt apmeklētājiem roku dezinfekciju pirms un pēc iepirkšanās.
3) Piegādājot primāros pārtikas produktus normatīvajos aktos noteiktajā nelielā apjomā tieši galapatērētājam vai mazumtirdzniecības uzņēmumam, kas tieši apgādā galapatērētāju, attiecīgo apjomu var pārsniegt, ievērojot šajos normatīvajos aktos noteiktās higiēnas un veterinārās prasības.
Zemkopības ministrija jau informēja, ka 20. martā zemkopības ministrs Kaspars Gerhards izdeva rīkojumu Nr. 39, kurā:
2020. gada 20. marta rīkojums Nr. 39 ar 31. marta grozījumiem “Par pārtikas aprites papildu regulējumu ārkārtējās situācijas laikā” (pilns papildināts rīkojuma teksts, ietverot 31.03.2020. grozījumus) stājas spēkā nākamajā dienā (01.04.2020.) pēc tā publicēšanas oficiālajā laikrakstā “Latvijas vēstnesis”.
Dagnija Muceniece,
Zemkopības ministrija