UNESCO nedēļa Ābeļu pamatskolā

Pasaules lielāka mācību stunda

Oktobra mēnesis Ābeļu pamatskolā pagāja garšu, smaržu, recepšu un ēdienu zīmē. Nedēļā no 9. – 15. oktobrim skolēni meklēja un aprakstīja senas un ne tik senas, tradicionālas un interesantas receptes. Iztaujāja savas mammas un vecmammas par ģimenes tradicionālajām receptēm un izlēma, ko paši gatavos nākošajā nedēļā.

15. oktobrī noturējām izglītības akciju “Pasaules lielākā mācību stunda”, kurā akcentu likām uz garšaugiem (Luīze Lāčplēse – 3.klase) un Šalotes sīpoliem (Raivo Stūrmanis – 8.klase).
Nedēļā no 16. – 20. oktobrim savās individuālajās kompetencēs skolēni paši izprata kulinārā mantojuma nozīmi, gatavojot un izmēģinot dažādus ēdienus. Šī garšīgā darbošanās tika papildināta ar dažādām lietpratībām:
Kulinārija+ matemātika (garākās mizas mērīšana)
Kulinārija+ latviešu valoda ( A. Čaka receptes)
Kulinārija+ angļu valoda (salātu gatavošana, lietojot “cooking verbs”)
UNESCO kulinārā mantojuma aktivitātes:
1. klase – “Pildītās kartupeļu pankūkas”
2. klase – “Sviesta kulšana un maizītes cepšana”
3. klase – Luīzes Lāčplēses “Garšaugi dāvaniņās” un Omītes Latgales asinsdesas recepte
4. klase – “Es – nākotnes kulinārā mantojuma glabātājs”
6. klase – Gatavojam kopā ar mammu- siļķe kažokā un “Cooking verbs” dārzeņu un augļu salātos
7. klase – Gatavojam kopā ar mammu – ābolu pīrāgs
9. klase – “Latviešu tradicionālās receptes” un “A.Čaka šokolādes zupa”
Iveta Bērziņa

Autores foto

Luīze Lāčplēse Pasaules lielākajā mācību stundā

UNESCO nedēļa 2017 – kulinārais mantojums

Print Friendly, PDF & Email
Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to toyota suv, infiniti suv and lexus suv